Disneyprinsessorna del 3

Disneyfilmen Aladdin kom 1992 ett år efter Skönheten och odjuret. Jag tycker att så som Jasmine är ritad så är vi tillbaka på hur Ariel ritades. Då tänker jag på den onaturligt smala midjorna som de båda disneyprinsessorna Jasmine och Ariel har . 
(null)
Nästa Disney film är Pochahontas som kom 1995.
Pochahontas är mer naturligt ritad och ser mer verklighetstroget ut än vad både Ariel och Jasmine gör. Båda dessa disneyprinsessorna är ritade som att de vore anorektiker.
(null)


Ringaren i Nothre Dame kom ut 1996 och här får vi följa en stark kvinnlig karaktär nämligen Ezmeralda. Vill dock poängtera att i boken om Ringaren i Nothre Dame framställs dock Ezmeralda som en vilsen och rädd flicka men Disney har valt att framställa henne som en stark självständig kvinna.  Ezmeralda är precis som Pochahontas mer naturligt ritad och ser mer livfull ut än både Ariel, Jasmine, Törnrosa och Askungen.  
(null)

1997 kommer Disney filmen Herkules och där får vi träffa den kvinnliga karaktären Meg. Enligt min mening  hoppar Disney åter tillbaka i tiden med hur Meg är ritad. Meg är också ritad som hon vore anorektiskt och ingen lyster i ansiktet. 
(null)
 
1998 kommer Disneyfilmen Mulan som ören av mina favorit Disney filmer. 
Här ser vi återigen en utveckling framåt i ritandet av våra Disney prinsessor. 
Mulan är liksom Ezmeralda och Pochahontas mer naturligt ritad. Det finns ett liv i ansiktet på henne och man kan inte annat än att tycka om henne. Det skall bli spännande att se Mulan som spelfilm. 
(null)



Disney | |
Upp